Tabboulehsallad med bulgur
Tabboulehsallad med bulgur
Ingredienser
- 2,5 dl Bulgur
- 1 st Zucchini
- 1 st Gurka
- 1 pkt Fryst dill
- 1 pkt Fryst persilja
- 1 dl Finhackad mynta
- 2 st Citroner
- 1 dl Olivolja
- 0,5 tsk Salt
- 3 krm Svartpeppar
- 1 tsk Flytande honung
- 1 tsk Flingsalt
- 1 burk Marconanötter
Instruktioner
- Koka bulgur enligt pakets anvisningar och låt det kallna. Skär zucchinin i mindre bitar och stek dem i 2 msk olja tills de har mjuktnat. Tillsätta salt o peppar.Halvera gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i mindre bitar.Riv skalet av citronen och pressa ut ca 0,5 dl saft. Blanda sakften, citronska, oljan, örtkryddorna, honung, flingsalt och peppar. Blanda bulgur, zucchini, gurka med Tabbouleh. Strö över mandlar/marconanötter över salladen.