Tabboulehsallad med bulgur

Tabboulehsallad med bulgur

Måltid Lunch/Middag

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Bulgur
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Gurka
  • 1 pkt Fryst dill
  • 1 pkt Fryst persilja
  • 1 dl Finhackad mynta
  • 2 st Citroner
  • 1 dl Olivolja
  • 0,5 tsk Salt
  • 3 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Flytande honung
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 burk Marconanötter

Instruktioner
 

  • Koka bulgur enligt pakets anvisningar och låt det kallna.
    Skär zucchinin i mindre bitar och stek dem i 2 msk olja tills de har mjuktnat. Tillsätta salt o peppar.
    Halvera gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i mindre bitar.
    Riv skalet av citronen och pressa ut ca 0,5 dl saft. Blanda sakften, citronska, oljan, örtkryddorna, honung, flingsalt och peppar.
    Blanda bulgur, zucchini, gurka med Tabbouleh.
    Strö över mandlar/marconanötter över salladen.
Keyword bulgur, svarta bönor, avocado, tomat, bladspenat, rödlök, sallad, Tabbouleh