Raw blåbärs cheesecake
Raw blåbärs cheescake
Ingredienser
Botten
- 3 dl Valnötter
- 16 st Urkärnade dadlar
- 1 dl Kokosflingor
- 1 nypa Salt
Fyllning
- 3 dl Cashewnötter som varit blödlagda någon timme
- 0,5 dl Citron/limesaft
- 1 dl Agavesirap
- 1 dl Smält kokosolja
- 1 tsk Vaniljpulver
Topping
- 200 g Blåbär
- 2 msk Chiafrön
Instruktioner
- Botten:Mixa nötter först, tillsätt dadlar, kokosflingor o salt. Mixa till en slät smet. Fyll en avtagbar form med bottensmeten.Fyllning:Mixa de blötlagda nötterna med övriga ingredienser så det blir en fin jämn smet. Detta tar en stund. Bred smeten över bottensmeten och frys i ca 1 timme.Topping:Mixa de tinade blåbären till en puré och tillsätt chiafrön. Låt det svälla i ca 10 min. Bred ut blåbärssmeten på kakan och frys in.